Nalazite se u > NERAZVRSTANO > opis lovišta
Državno otvoreno lovište: VIII/7 - "KASTAVSKA ŠUMA"
 Karta lovišta nalazi se ovdje.
 

            Kastavska šuma smjestila se na istočnim padinama Ćićarije. Najveći dio lovišta prekriven je visokom šumom bukve. Naseljen je samo rubni dio lovišta. Kroz njeg prolazi mreža šumskih cesta, stoga je veoma pristupačno i otvoreno. Rasprostire se od 350 do 1.241 metar nadmorske visine.

 

Površina lovišta: ukupna  6.546 ha, od toga lovnih 5.845 ha. 

 

Divljač u lovištu

Glavne vrste divljači

Bonitet lovišta

 

Lovnoproduktivna površina (LPP)

Matični fond

Odstrjel

Trofejni prvaci

ha

grla

grla

CIC-ovih bodova

Divlja svinja

III

4008

51

14

103,05

Srna obična

II

2419

140

24

107,60

 

Sporedne vrste divljači značajnije za lovstvo jesu: jelen obični (3 grla), zec obični, lisica (15 repova) te kune bjelica i zlatica (4 repa), a od migratornih vrsta prepelica pućpura, šljuka bena (226 kljunova) i golub grivnjaš. Brojke u zagradi označavaju prosječni godišnji odstrjel.

 

Lovnospodarska i lovnotehnička opremljenost lovišta

            U lovištu se nalaze  24 hranilišta, 10 pojilišta, 172 solišta, 4 automatske hranilice, 8 kaljužišta, 4 visoke zatvorene čeke te 16 visokih otvorenih čeka.

 

Popratni sadržaji u lovištu

Za smještaj gostiju na raspolaganju je lovačka kuća "Lepi", ali i razni ugostiteljski objekti u Matuljima i Opatiji. Od stare baštine i izletničkih destinacija, najpoznatiji u lovištu je dakako grad Kastav sa svojim bogatim povijesnim znamenitostima i stari liburnijski grad Veprinac, te posebno lijepo ruralno naselje Zvoneća. Osim kulturnog programa na Opatijskoj rivijeri ne treba propustiti ni pusne svečanosti u siječnju i veljači uz obvezno sudjelovanje atraktivnih zvončara na karnevalu.

 

Lovozakupnik: Lovačko društvo "Lane" Opatija, 51410 Opatija,

     Križišće 3