Nalazite se u > NERAZVRSTANO > opis lovišta
Zajedničko otvoreno lovište: VIII/131 - "BELEJ - OSOR"
Karta lovišta nalazi se ovdje.

Lovište „Belej – Osor“ zauzima centralni dio otoka Cresa između Beleja na sjeveru i Osora na jugu , dok granicu prema moru čini Kvarner na zapadu i Kvarnerić na istoku. Zastupljeno je škrto mediteransko raslinje kojem su manjak oborina najveći problem. Prilaz lovištu moguć je s Cresa i Lošinja glavnom otočnom magistralnom cestom Porozine – Veli Lošinj.

Površina lovišta: ukupna 5.126 ha, od toga lovnih 4.935 ha.

Divljač u lovištu

Glavne vrste divljači

Bonitet lovišta

Lovnoproduktivna površina (LPP)

Matični fond

Odstrjel

Trofejni prvaci

ha

repova/kljunova

CIC-ovih bodova

Zec obični

III

-

Fazan obični

III

-

Sporedne vrste divljači značajnije za lovstvo jesu: jelen lopatar, divlja svinja te kuna bjelica (60 repova), a od migratornih su šljuka bena (80 kljunova), prepelica i divlji golub bez odstrjela te divlja patka (10 kljunova). Brojke u zagradi označuju prosječni godišnji odstrjel.

Lovnogospodarska i lovnotehnička opremljenost lovišta

U lovištu se nalazi 13 pojilišta i 2 kaljužišta te 13 visokih zasjeda i 2 osmatračnice.

Popratni sadržaji u lovištu

Posjetiteljima su u lovištu na raspolaganju turistički objekti i privatni smještaji u naselju Belej. Ovaj dio otoka Cresa je najstariji nastanjeni dio tako da je poseban po raznim povijesnim znamenitostima. Također valja spomenuti naširoko poznatu uvalu Martinšćicu.

Lovozakupnik: Lovačko društvo "Šljuka" Belej, 51555 Belej, Belej 5