Nalazite se u > NERAZVRSTANO > opis lovišta
Državno otvoreno lovište: VIII/10 - "KUPJAČKI VRH"

Karta lovišta nalazi se ovdje

Lovište se nalazi u središnjem dijelu Gorskog kotara, točnije, sjeveroistočno od Delnica i autoceste Rijeka – Zagreb. Na sjeveru granicu čini rijeka Kupa. Visina lovišta varira između 220 i 998 metara. Lovište prekrivaju šume jele s bukvom te smrekom. Mali prostor lovišta zauzimaju pašnjaci i livade. U lovištu postoje stalni tokovi rijeke Kupe s malim pritocima koji daju nepresušan izvor vode divljači. Lovište je dobro prošarano prometnicama što ga čini iznimno otvorenim i pristupačnim.

Površina lovišta: ukupna 6.994 ha, od toga lovnih 6.502 ha.

Divljač u lovištu

187,00

Divlja svinja

120,00

Sporedne vrste divljači značajnije za lovstvo jesu: divokoza, lisica, jazavac, kune bjelica i zlatica, tvor, sivi puh, zec obični, divlja patka, liska crna, čavka te svraka, a od migratornih vrsta šljuka bena, šljuka kokošica, divlja patka te prepelica pućpura. Ostale životinjske vrste su: vuk, ris i divlja mačka.

Lovnogospodarska i lovnotehnička opremljenost lovišta

U lovištu se nalazi  12 hranilišta, 2 automatske hranilice, 110 solišta i 1 mečilište te 1 lovačka koliba, 7 visokih zatvorenih čeka i 51 visoka otvorena čeka.

Popratni sadržaji u lovištu

Komercijalni lov predviđen je na smeđeg medvjeda, šljuku benu i prepelicu pućpuru. U lovištu se nalazi nekoliko izletničkih destinacija od kojih je najpoznatija posebni rezervat Vražiji prolaz - Zeleni vir koja se nalazi nedaleko Skrada. Kvalitetan smještaj i izvrsnu kuhinju nude hoteli "Mance" u Brodu na Kupi te "Zeleni vir" u Skradu.

Lovozakupnik: Lovačko društvo „Divokoza" Brod na Kupi, 51301 Brod na Kupi, Kralja Tomislava 3