Nalazite se u > NERAZVRSTANO > opis lovišta
Državno otvoreno lovište: VIII/3 - "CETIN - GLOŽAC"
Karta lovišta nalazi se ovdje.

Lovište je smješteno istočno od Vrbovskog. Južni dio lovišta čini rijeka Dobra. Teren nije znatnije orografski razvijen. Lovište leži između najniže točke od 267 mnv do najviše kote Gložac na 699 m. Prostor je obrastao šumom jele i bukve s nizom livadskih i pašnjačkih površina mozaično raspoređenih. Biljne zajednice na ovom prostoru, kao i ostali uvjeti za divljač, predstavljaju dobro stanište za razvoj divljači. Pristup lovištu je moguć s glavne prometnice Rijeka – Zagreb. Lovište je dobro otvoreno lokalnim i šumskim prometnicama te je osiguran dobar pristup svim njegovim dijelovima.

Površina lovišta: ukupna 3.358 ha, od toga lovnih 3.229 ha.

Divljač u lovištu

Smeđi medvjed

I

394,10

Sporedne vrste divljači značajnije za lovstvo jesu: zec obični, lisica, kuna, jazavac, tvor, vrana siva, a od migratornih vrsta šljuka bena (odstrjel 103 kljuna).

Lovnogospodarska i lovnotehnička opremljenost lovišta

U lovištu se nalazi 110 solišta, 20 hranilišta, 17 pojilišta – lokvi, 18 kaljužišta, 2 mečišta, 8 visokih zatvorenih čeka, 9 visokih natkrivenih čeka, 4 osmatračnice.

Popratni sadržaji u lovištu

Unutar lovišta moguće je osigurati prehranu i smještaj, kao i izvan lovišta u privatnom smještaju i pansionima. Moguć ribolov na Dobri. Od zaštićene prirodne baštine ističe se kao značajan krajobraz Kamačnik te stara tisa u Međedima – spomenik prirode.

Lovozakupnik: Lovačko društvo „Jelenski jarak“ Vrbovsko,

51326 Vrbovsko, Cetin 1