Nalazite se u > Vijesti iz lovišta
Psi bez nadzora lutaju mjestom i lovištem
     Tijekom mjeseca lipnja, u nekoliko navrata, kako u lovištu tako i u samom naseljenom mjestu, Crikvenici, zapaženo je sve više pasa koji slobodno i bez nadzora lutaju po mjestu i lovištu. Na žalost, sve učestalija je pojava da se pronalazi divljač, pogotovo mladunčad koja je stradala od pasa lutalica ili pasa čiji vlasnici puštaju svoje ljubimce bez nadzora.
     Prije nekoliko dana na području Grižana, lovci lovačkog društva „Ričina“ iz Crikvenice vidjeli su i fotografirati psa koji je, lutajući bez nadzora, udavio lane i u ustima ga nosio kroz mjesto. Kao lovoovlaštenici, vlasnicu su upozorili i objasnili kako je njezin ljubimac napravio štetu, te da ga ne smije puštati bez nadzora kako se navedeno ne bi ponovilo.
     Ovo nije prvi slučaj da se takvi prizori viđaju u crikveničkom kraju, pa i ovim putem mole sve vlasnike kućnih ljubimaca, posebice pasa, da ne puštaju svoje ljubimce bez nadzora, kao što je zakonom i propisano. Na taj način zaštiti će se divljač, te će se spriječiti daljnja šteta u lovištu. Također apeliraju da nadležne službe pojačaju nadzor kao i sankcioniranje nemarnih vlasnika kućnih ljubimaca.

Davor Ivčić