Nalazite se u > NERAZVRSTANO > opis lovišta
Zajedničko otvoreno lovište: VIII/120 - "PERMANI"
Karta lovišta nalazi se ovdje.

Odluka o ustanovljenju lovišta broj VIII/120 - "PERMANI"

Odluka o izmjeni odluke o ustanovljenju lovišta broj VIII/120 - "PERMANI"

Lovište se nalazi zapadno od ceste Matulji – Rupa, na području mjesta Brgud, Mune, Žejane, Šapjane i Pasjak. Na sjeveru graniči s Republikom Slovenijom. Lovište obiluje šumama bukve, a u nižim područjima hrastom meduncem. Rasprostire se između 300 i 1.100 metara nadmorske visine.

Površina lovišta: ukupna 10.038 ha, od toga lovnih 9.904 ha.

Divljač u lovištu

Glavne vrste divljači

Bonitet lovišta

Lovnoproduktivna površina (LPP)

Matični fond

Odstrjel

Trofejni prvaci

ha

grla

CIC-ovih bodova

Jelen obični

III

190,39

Srna obična

II

124,88

Divlja svinja

III

117,25

Sporedne vrste divljači značajnije za lovstvo jesu: zec (5 repova), lisica (20 repova), jazavac (5 grla) i divlja mačka (2 grla). Od migratornih vrsta prepelica pućpura (90 kljunova) i šljuka bena (360 kljunova). Brojke u zagradi označavaju prosječni godišnji odstrjel.

Lovnogospodarska i lovnotehnička opremljenost lovišta

U lovištu se nalazi 15 hranilišta, 32 pojilišta, 484 solišta i 6 automatskih hranilica, 13 kaljužišta i 10 hranilica za sitnu divljač te 11 visokih natkrivenih čeka, 42 visoke otvorene čeke, 63 visoka zasjeda i 8 osmatračnica.

Popratni sadržaji u lovištu

Ovo lovište poznato je po stalnim lovačkim manifestacijama kao što su natjecanje u streljaštvu i turnir u boćanju koji se održavaju tijekom srpnja svake godine. Inače je prostor Permana, Brguda, Zvoneća, Žejana i Muna poznat po svojim originalnim zvončarskim skupinama koje tijekom karnevala predstavljaju svoj kraj. Često se mogu susresti i u njihovim šumskim ophodima, na šumskim stazama  i putovima.

Lovozakupnik: Lovačko društvo "Srndać" Permani, 51213 Permani,

Permani 1